Επτά βήματα για ένα όμορφο βράδυ

Επτά βήματα για ένα όμορφο βράδυ

Το παιδί σου δεν θέλει να πάει για ύπνο;

Απάντησε ειλικρινά: Πόσες φορές έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση; Το μικρό σου δεν θέλει να κοιμηθεί και σηκώνεται μέσα στη νύχτα. Και τότε έρχεσαι αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση, να καταφέρεις να το βάλεις για ύπνο.

Φυσικά, γνωρίζεις ότι ένας καλός ύπνος (Ύπνος), που συμπληρώνεται από τη σωστή διατροφή είναι απίστευτα σημαντικός για το μικρό σου. Βιώνει και μαθαίνει τόσο πολλά κάθε μέρα που ο μόνος τρόπος να τα επεξεργαστεί όλα σωστά είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα, μεγαλώνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, κάτι που απαιτεί αρκετό ύπνο. Και εννοείται πως το μικρό σου ζιζάνιο πρέπει να ξεκουραστεί και να συγκεντρώσει ενέργεια για την επόμενη συναρπαστική μέρα.

Δυστυχώς, το μικρό σου δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του ύπνου και προτιμά να συνεχίσει να ανακαλύπτει τον κόσμο. Αν αυτό σου φαίνεται γνώριμο, μια «ρουτίνα ύπνου» θα είναι ιδανική για εσένα και το μωρό σου. Μπορείς να ολοκληρώσεις μια γεμάτη μέρα με ένα τελετουργικό. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το γεγονός ότι το μικρό σου, παρά τον ενθουσιασμό του, τελικά κουράζεται και έτσι είναι πιο εύκολο να κοιμηθεί.

Ο ύπνος γίνεται πιο εύκολος με μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου

Ένα παιδί μαθαίνει να περπατά και να μιλά από μόνο του. Αλλά χρειάζεται τη βοήθεια σου για να αποκοιμηθεί και να μην ξυπνήσει για μερικές ώρες. Μέσα από μια ειδική ρουτίνα, μπορείς να βοηθήσεις το μικρό σου να αναπτύξει έναν σταθερό ρυθμό ξεκούρασης.

Για να το πετύχεις αυτό, δημιούργησε ένα περιβάλλον στο οποίο το παιδί σου νοιώθει ασφαλές. Για να βοηθήσεις το μικρό σου να συνηθίσει το τελετουργικό, φρόντισε να ακολουθείς πάντα τα ίδια βήματα. Όσο το διάστημα πριν τον ύπνο είναι πάντα το ίδιο, τα μεμονωμένα στοιχεία της ρουτίνας σας δεν έχουν τόση σημασία. Η τακτική αυτή σου επιτρέπει να ανακαλύψεις μαζί με το μωρό σου τι είναι αυτό που σας βολεύει περισσότερο.

Επτά βήματα για ένα όμορφο βράδυ

1. Ένας τελευταίος γύρος

«Σε παρακαλώ, τρέξε ξανά!» Πρόσφερε στον μικρό σου ανεμοστρόβιλο λίγη σωματική άσκηση πριν την ξεκούραση. Η έκθεση στη τηλεόραση, τα κινητά και τα tablets είναι καλό να περιορίζεται, καθώς το μπλε φως που εκπέμπουν αποτρέπει το παιδί σου από το να κοιμηθεί. Αντί αυτών, προτίμησε να τρέξετε ή να παίξετε με το αγαπημένο του παιχνίδι.

2. Οικογενειακό δείπνο

Όταν τρώτε όλοι μαζί, μπορείτε να συζητήσετε για τη μέρα σας. Το μικρό σας κάθεται περήφανο και τρώει με τους μεγάλους στο τραπέζι, νοιώθοντας άνετα. Η μεγάλη ποσότητα εύπεπτου φαγητού, που έχει συνηθίσει το μικρό σας, είναι ιδανική.

3. Τελευταία στιγμή της ημέρας αγκαλιά με μια κούπα γάλα

Πόσο υπέροχη είναι η στιγμή που το μικρό σου απολαμβάνει ένα ποτήρι λαχταριστό γάλα Milupa για παιδιά (λινκ/προϊόντα), κουλουριασμένο πλάι σου; Και δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και πολύ χρήσιμο, αφού το γάλα Milupa για παιδιά προσφέρει στο μικρό σου τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τη διάρκεια της νύχτας.

4. Ώρα για μπάνιο και πιτζάμες

Το κρεβάτι σε καλεί! Οπότε, κάνε ένα μπάνιο το παιδί σου και φόρεσέ του τις απαλές του πιτζάμες. Αν το ευαίσθητο δέρμα του μικρού σου το αντέχει καθημερινά, ένα σύντομο ζεστό μπάνιο είναι ένα απίστευτα χαλαρωτικό τελετουργικό.

5. Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα δόντια σου

Φυσικά, πρέπει να καθαριστούν και τα δόντια – κατά προτίμηση με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά.

6. Παραμύθι για καληνύχτα

Και τώρα κάτω από τα σκεπάσματα! Είναι η κατάλληλη ώρα να μοιραστείτε τις καλύτερες εμπειρίες της ημέρας σας, να τραγουδήσετε ή να ξεφυλλίσετε ένα βιβλίο. Απολαύστε παρέα την ιδιαίτερη στιγμή της λήξης της ημέρας.

7. Ώρα για ύπνο

Στο τέλος υπάρχει, φυσικά, ένα φιλί για καληνύχτα και τότε σβήνεις τα φώτα. Το μικρό σου σίγουρα θα λατρεύει τον ύπνο στο παιδικό δωμάτιο, κάτω από τον μαγευτικό ουρανό γεμάτο με φωτεινά αστέρια.

Ανακαλύψτε μαζί την ιδανική ρουτίνα

Το πιο σημαντικό στο τελετουργικό του ύπνου είναι η επιμονή. Επανάλαβε τα ίδια βήματα κάθε βράδυ, με την ίδια σειρά και την ίδια διάρκεια. Στη αρχή δεν θα είναι τόσο εύκολο. Αλλά αυτή η καθημερινή ρουτίνα προσφέρει στο παιδί σου την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να νοιώθει απόλυτα ασφαλές. Έτσι, σταδιακά θα χαλαρώσει και θα κοιμάται εύκολα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις. Το παιδί σου κι εσύ, μπορείτε να αναπτύξετε μαζί ένα τελετουργικό πριν το κρεββάτι. Έτσι, ο ύπνος σιγά-σιγά θα γίνεται πιο εύκολος.