Εξοπλισμός για το μωρό

Εξοπλισμός για το μωρό

Ο βασικός εξοπλισμός για το μωρό.

Προετοιμάσου για τον ερχομό του μωρού σου.

Όταν γυρίσεις στο σπίτι μετά τον τοκετό, θα πρέπει να μπορείς να νιώθεις άνετα και χαλαρά. Όλη η προσοχή σου θα επικεντρώνεται στις υπέροχες στιγμές με το μωρό σου. Είναι, έτσι, σημαντικό να έχεις έτοιμο το σπίτι για αυτές τις πρώτες ημέρες. Ανακάλυψε εδώ τι μπορείς να έχεις προετοιμάσει από πριν και ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα για μετά την επιστροφή σου.

Χρησιμοποίησε την έκρηξη ενέργειας!

Εάν το «σύνδρομο της φωλιάς» δεν σε έχει ήδη επηρεάσει, τότε σίγουρα να το περιμένεις ????. Μην εκπλαγείς εάν νιώσεις ξαφνικά μια ανεξέλεγκτη ανάγκη για γενική καθαριότητα ή αν αποφασίσεις να αλλάξεις τη διακόσμηση ή ορισμένα έπιπλα στο σπίτι σου. Εάν νιώθεις καλά, μπορείς να κάνεις ακόμη και πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού. Έχε όμως στο νου σου πως σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποφεύγεις να μετακινείς ή να σηκώνεις βαριά αντικείμενα και έπιπλα ή να καθαρίζεις τζαμαρίες και να βάφεις τοίχους. Ανάθεσε τις βαριές σωματικές εργασίες στους άλλους!

Τα απαραίτητα για το μωρό

Για την ακρίβεια, δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές στο σπίτι για το νεογέννητο. Θα περάσουν, άλλωστε, αρκετοί μήνες μέχρι να αρχίσει να μπουσουλάει. Επικεντρώσου στα απαραίτητα: ρούχα για το μωρό, πάνες, αλλαξιέρα ή στρωματάκι, μαξιλάρι θηλασμού, κουβέρτες και την κούνια του. Ιδανικά, το δωμάτιο του μωρού πρέπει να είναι έτοιμο για την άφιξή του. Μια πρακτική συμβουλή που έχει αποδειχτεί σωτήρια για πολλές νέες μαμάδες: Μαγείρεψε κάποια φαγητά και κατάψυξέ τα σε μερίδες. Έτσι θα μπορείς να επικεντρωθείς πλήρως στο μωρό σου όταν επιστρέψετε στο σπίτι από το μαιευτήριο.

Προετοιμασία του αυτοκινήτου για το μωρό

Μία από τις απαραίτητες αγορές είναι το βρεφικό κάθισμα για το αυτοκίνητο. Θα ήταν καλό να εξασκηθείς στην τοποθέτηση και τη μεταφορά του προτού γεννήσεις.

Μετά την έξοδο από το μαιευτήριο

Όσο θα είσαι στο μαιευτήριο, ζήτησε από ένα μέλος της οικογένειας ή μια φίλη να αλλάξει σεντόνια στο κρεβάτι και να γεμίσει με προμήθειες το ψυγείο. Στο σπίτι, άφησε τους επισκέπτες να σε φροντίσουν και μην προσπαθήσεις για το αντίθετο. Τα μαγειρεμένα φαγητά είναι τώρα πραγματικά καλοδεχούμενα. Ο σύντροφός σου μπορεί να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού. Να θυμάσαι πως αυτές οι πρώτες εβδομάδες στο σπίτι θα πρέπει να είναι μια φάση ξεκούρασης, χαλάρωσης και εξοικείωσης με το μωρό και τη φροντίδα του. Μια ατελείωτη ροή επισκεπτών μπορεί να είναι πολύ κουραστική για σένα και για το νεογέννητο μωρό σου. Εσύ θα αποφασίσεις πότε μπορούν να έρθουν για την πρώτη τους επίσκεψη οι φίλοι και οι συγγενείς. Προτεραιότητά σου είναι να ξεκουράζεσαι όσο το δυνατό περισσότερο και να γνωρίζεις ακόμη καλύτερα το μωρό σου. Θα ήταν, ίσως, καλύτερο να το συζητήσεις αυτό με την οικογένειά σου πριν γεννήσεις και να τους εξηγήσεις ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.