Ιστορική
αναδρομή

100 χρόνια εμπειρίας

Η ιστορία της Milupa ξεκινλα στη Γερμανία από τον Emil Louis Pauly (1875 – 1938). Μεγαλώνοντας στο Friedrichsdorf, πόλη φημισμένη για την παραγωγή φρυγανιάς, o Pauly ιδρύει τη δική του εταιρεία, συνεχίζοντας έτσι την τοπική παράδοση. Από τα αρχικά του μικρού του ονόματος «MIL» και του επωνύμου του, «UPA», σύντομα προέκυψε το εμπορικό σήμα Milupa. Όλα ξεκίνησαν με την κατασκευή φρυγανιών για μικρούς και μεγάλους. Όμως, όταν ο Pauly είδε τους υπαλλήλους του να μαζεύουν θρυμματισμένα κομμάτια από φρυγανιές στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, με σκοπό να τα ετοιμάσουν κουάκερ για τα παιδιά τους, ο ιδρυτής της εταιρείας είχε την ιδέα να παράξει ένα ειδικό γεύμα για μικρά παιδιά.

Με την αφορμή αυτή, ο Pauly ξεκινά το 1932 την παραγωγή προϊόντων παιδικής διατροφής με βάση τη βρώμη.

Το αίσθημα αυτό της «φροντίδας» αντανακλάται μέχρι και σήμερα στα προϊόντα της Milupa, με σύνθημα: «Με αγάπη για τις μικρές κοιλίτσες»!

Το 1930 ο Emil Pauly αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρηση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ποιοτικές βρεφικές τροφές. Το 1933 ξεκίνησε αρχικά την παραγωγή βρεφικών γευμάτων με βάση τα δημητριακά. Συνέχισε να έχει την υψηλή ποιότητα ως αρχή για την παραγωγή και των βρεφικών τροφών. Τα επόμενα είκοσι χρόνια η Milupa έγινε Νο1 στη βρεφική διατροφή στην Γερμανία με μεγάλη αναγνώριση διεθνώς.

Στηριζόμενη σε αυτή την επιτυχία, το 1954 ξεκίνησε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για την σύνθεση του μητρικού γάλακτος με σκοπό την παρασκευή βρεφικού γάλακτος. Η Milupa παρήγαγε το 1964 το πρώτο γάλα για βρέφη που ονομάστηκε «Milumil».

Από τότε μέχρι σήμερα, με γνώμονα πάντα την έρευνα στη βρεφική διατροφή, έχει αναπτύξει μια πλήρη σειρά προϊόντων με σκοπό την ικανοποίηση των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών των βρεφών και των νηπίων, εφόσον ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός.

Προϊόντα όπως τα γάλατα Milupa Aptamil και τα ροφήματα Milupa κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, μεγαλώνοντας υγιή και χαρούμενα μωρά!