Επαναφόρτιση, παρακαλώ!

Επαναφόρτιση, παρακαλώ!

Το παιδί σου επαναφορτίζει τις μπαταρίες του στη διάρκεια της νύχτας.

Πετάς από τον ενθουσιασμό σου κάθε φορά που το παιδί σου λέει μια καινούρια λέξη ή όταν περπατάει όλο και καλύτερα; Τα νήπια βρίσκονται σε μια απίστευτα συναρπαστική φάση της ζωής τους από την οποία δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε λεπτό.

Κάθε μέρα το νηπιάκι σου βιώνει μικρές και μεγάλες περιπέτειες, ενώ μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Ως γονείς, είναι λογικό να εντυπωσιαζόμαστε όλο και περισσότερο με όσα κάνει ή κατακτά. Το βράδυ, όμως, είναι σημαντικό να ξεκουράζεται το σώμα του μικρού μας μέσα από έναν καλό ύπνο. Εκτός των άλλων, όλες οι νέες πληροφορίες που έχει λάβει μέσα τη μέρα, πρέπει να δεχτούν επεξεργασία και να αφομοιωθούν. Πέρα από αυτή την πολύπλοκη διαδικασία, το παιδί κατά τη διάρκεια του ύπνου περνάει από φάσεις σωματικής ανάπτυξης, απαραίτητες για τη θωράκιση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.

Τα μικρά μας είναι πολύ απασχολημένα, ακόμα και όταν κοιμούνται. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καλύπτονται οι διατροφικές του ανάγκες το βράδυ. Το γάλα Milupa για παιδιά είναι κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του παιδιού σου. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει την ανάπτυξη του ίδιου αλλά και των οστών του με ασβέστιο και βιταμίνη D, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Ο καλός ύπνος δυναμώνει το παιδί σου και το βοηθάει να αναπτυχθεί

  • Ο ύπνος ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι το παιδί σου θα είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες.
  • Ολόκληρο το σώμα αποθηκεύει ενέργεια και επαναφορτίζεται, ώστε να μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο και την επόμενη μέρα.
  • Η ορμόνη που βοηθά την ανάπτυξη, εκκρίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Έτσι, αν το παιδί σου κοιμάται αρκετά, θα αναπτύσσεται σωστά.
  • Η επαρκής ποσότητα ύπνου κάνει καλό σε όλη την οικογένεια, καθώς όλοι νοιώθουν πιο ήρεμοι, ξεκούραστοι και ικανοποιημένοι.
  • Συγκεκριμένες διαδικασίες μάθησης συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Για παράδειγμα, οι νέες λέξεις αφομοιώνονται και το λεξιλόγιο του νηπίου επεκτείνεται.
  • Κατά τη φάση των ονείρων, το παιδί σου επεξεργάζεται κινήσεις που έχει μάθει και τις οποίες θα κάνει καλύτερα το επόμενο πρωί.

Καλός ύπνος σημαίνει καλή μέρα!

Το να κοιμάται το παιδί σου βαριά και συνεχόμενα, έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. Από τη μια, χαλαρώνεις εσύ η ίδια, κάτι που επίσης ωφελεί την οικογένεια. Και από την άλλη, πολλές σωματικές και πνευματικές λειτουργίες πραγματοποιούνται καλύτερα αν ο ύπνος του παιδιού σου είναι συνεχόμενος. Έτσι, ο μικρός σου εξερευνητής θα είναι έτοιμος για τις περιπέτειες και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Θες το κάτι παραπάνω; Δες τι να φροντίσεις στη διατροφή του μικρού σου

Το νηπιάκι σου κατακτά τον κόσμο με όλο και μεγαλύτερα βήματα, μαθαίνει νέα πράγματα κάθε μέρα και κάθε πρωινό νιώθει και πιο δυνατό. Για όλα αυτά, το μικρό του σώμα χρειάζεται πολλά θρεπτικά στοιχεία – καμιά φορά περισσότερα και από σένα! Μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή, η οποία αποτελείται από φρούτα λαχανικά, σιτηρά, υψηλής ποιότητας κρέας και ψάρι, είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη του μικρού σου. Το Milupa γάλα για παιδιά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σου: είναι κομμένο και ραμμένο για στις ειδικές του ανάγκες. Περιέχει μόνο σάκχαρα του ίδιου του γάλακτος, που ανήκουν στα φυσικά συστατικά του.