Πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία για τη γέννηση του μωρού σου

Πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία για τη γέννηση του μωρού σου

Πανέτοιμη για το μωρό!

Έχουν ήδη περάσει αρκετοί συναρπαστικοί μήνες της εγκυμοσύνης και έρχεται η ώρα η καλή. Σε λίγο, θα κρατήσεις για πρώτη φορά το μωρό σου αγκαλιά. Το παιδικό δωμάτιο και τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού σου είναι πιθανότατα ήδη έτοιμα. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να έχεις υπομονή. Στο μεταξύ, διάβασε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές που συγκεντρώσαμε για την προετοιμασία για τη γέννηση του μωρού σου.

Πώς να προετοιμαστείς για τη γέννηση του μωρού

Το άγχος πριν τον τοκετό που πλησιάζει είναι φυσιολογικό! Κάθε μέλλουσα μητέρα κάνει πολλές σκέψεις: Θα πάνε όλα καλά; Τι θα συμβεί; Και πώς θα καταλάβω ότι ξεκινάει;

Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε μια χαρά! Για να είσαι πιο σίγουρη, δες εδώ μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προετοιμαστείς.

Ξεκούραση και χαλάρωση:

Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες της εγκυμοσύνης σου, θα πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Βάλε τα πόδια ψηλά για να τα ξεκουράσεις, πάρε έναν υπνάκο ή κάνε διαλογισμό: Οτιδήποτε σε χαλαρώνει, επιτρέπεται!

Φυσική δραστηριότητα:

Όσο πιο καλή είναι η φυσική σου κατάσταση, τόσο πιο εύκολος θα είναι πιθανότατα ο τοκετός. Φυσικά, η έντονη άσκηση δεν είναι στο πρόγραμμα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Ήπιες μορφές άσκησης όπως η γιόγκα, το κολύμπι ή το περπάτημα είναι ιδανικά αυτή την περίοδο.

Διατροφή:

Εάν ακολουθείς μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα έχεις περισσότερη ενέργεια, θα κοιμάσαι καλύτερα και επίσης θα προετοιμάζεις σωστά το σώμα σου για το θηλασμό. Μπορείς να ανακαλύψεις τι ακριβώς σημαίνει υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή (Τα πάντα για την υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη) στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η βαλίτσα του μαιευτηρίου:

Μπορείς να έχεις ήδη έτοιμη τη βαλίτσα του μαιευτηρίου αρκετές εβδομάδες πριν τον τοκετό. Μόλις αρχίσουν οι συσπάσεις, θα βάλεις μέσα τα απαραίτητα της τελευταίας στιγμής και είσαι έτοιμη για να ξεκινήσεις για το μαιευτήριο. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα θα χρειαστείς (Η βαλίτσα του μαιευτηρίου).

Οργάνωση στο σπίτι:

Όσο πιο προετοιμασμένη είσαι στο σπίτι πριν τον τοκετό, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις για τον εαυτό σου και το μωρό όταν επιστρέψετε από το μαιευτήριο. Οπότε χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου τώρα για να ετοιμάσεις το βρεφικό δωμάτιο, την αλλαξιέρα και όλα τα απαραίτητα με την ησυχία σου.

Πρακτική συμβουλή:

Δεν χρειάζεται να βάλεις τα ρουχαλάκια του μωρού στη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Μπορείς να έχεις επιλέξει μία ή δύο φορεσιές πριν γεννήσεις και να σου τα φέρει στο μαιευτήριο ο σύντροφος ή η οικογένειά σου όταν θα έρθει η ώρα να βγείτε από το μαιευτήριο.